Република България
Община Трявна
Официален интернет сайт

Новини

30.06.2017
П О К А Н А

                                                                  П О К А Н А

МКБППМН при община Трявна съвместно  с Регионален клон „Капитан дядо Никола“ към      Национално дружество„Традиция“  - гр. Трявна  ще реализира през месец юли 2017 г. Проект „Родолюбие“ като част от Програмата за осмисляне на свободното време на учениците през лятната ваканция и кани на първото занимание деца и ученици. Проектът включва следните теми:

06.07.2017 г. -  Запознаване с бита и  въоръжението през Възраждането, демонстриране на техники за боравене, допълнителни военни атрибути. Оцветяване на тематични картини.

13.07.2017 г. – Демонстриране на работа с  уреди на труда и бита през Възраждането, Запознаване  със стари занаяти – кожарство и папукчийство. Участие на децата в процеса на обработка на материалите.

19.07.2017 г. - Демонстриране на работа с  уреди на труда и бита през Възраждането, Запознаване  със стари занаяти – мелене на жито, печене на питки, предене, тъкане. Участие на децата в процеса на обработка на материалите.

25.07.2017 г. – Запознаване с видове военни униформи от миналото и военни атрибути – противогази, и т.н. Исторически сведения, свързани с Тревненския край.

Място на провеждане – Попангелова къща, ул. „Ив. Горова“ /пазара/, 11.30 ч.

 

 
/assets/rina/test white.png
 
/assets/test/light show.gif