Република България
Община Трявна
Официален интернет сайт

Новини

14.03.2017
Архитектурният пленер “Минало в бъдещето” предлага на тревненци интересни решения за централна градска част в Трявна

В периода 6-12 март в Трявна се проведе архитектурен пленер на тема “Минало в бъдещето” с участието на студенти по архитектура от три български университета.


/assets/Novini/2017/03/plener/1.jpg

 

На 11 март в зала “Дръзновение” на НЧ “Пенчо Славейков 1871” бяха представени разработените от участниците в пленера идейни проекти за централна градска част в Трявна. Студентите получиха грамоти за участие от името на кмета на Община Трявна.

/assets/Novini/2017/03/plener/2.jpg

 
/assets/Novini/2017/03/plener/3.jpg

“Целта на пленера е да даде шанс за изява на студенти по архитектура. Техните разработки дават възможност гражданите на Трявна да видят различни решения на архитектурни и инфраструктурни проблеми в нашия прекрасен град. Хубавото е, че студентите са от цялата страна, те не са обременени с предварително мнение за проблеми в средата. Запознават се на място и дават предложенията си, а докато работят жителите на града също участват.”, коментира Константин Брънеков - инициатор на идеята за провеждането на пленера.


/assets/Novini/2017/03/plener/4.jpg

През изминалата седмица студентите по архитектура проведоха работна среща с кмета на Община Трявна Дончо Захариев, кмета на кметство Плачковци Борислав Борисов, запознаха се в детайли с централна градска част в Трявна, старинния площад и старинната улица, както и центъра на град Плачковци. Благодарение на служителите на Специализиран музей за резбарско и зографско изкуство - гр. Трявна студентите успяха да се докоснат до историята на красивия възрожденски град и да почерпят вдъхновение от миналото за своите разработки.


/assets/Novini/2017/03/plener/5.jpg

 

Жителите на Трявна и Плачковци ще имат възможността да разгледат вече готовите проекти от 21-ви до 24-ти март. Паната с идейните предложения на младите архитекти ще бъдат разположени под колонадата на Община Трявна, а на 24-ти март от 16,30 до 18,00 ч. на същото място всеки, който има желание, ще може да даде своя глас за един от трите проекта.

 

 
/assets/rina/test white.png
 
/assets/test/light show.gif